villesipilä

Ukrainan-reissusta ja Suomi-Novorossia-seurasta

Osallistuin Donetskin oblastiin tehdylle turistimatkalle heinäkuussa. Sen järjestäjinä toimivat suomalaiset Janus Putkonen ja Jaana-Marika Kurtti. Putkonen vastaa Venäjän tuella toimivan separatistisen hallinnon pressikeskuksesta. Kurtti matkusti Donetskiin vierastaistelijana toimivan ex-poikaystävänsä vuoksi.

 

Osallistuin matkalle uteliaisuuttani, sillä kotikaupungistani Pieksämäeltä on matkustanut ainakin yksi ihminen separatistien palkkasotilaaksi. Kerroin matkasta etukäteen ystävälleni ja Helsingin Sanomille. Helsingin Sanomien toimittaja uskoi ennen matkaani, että matkakokemukset saattaisivat kiinnostaa myös Helsingin Sanomien lukijoita. Haastatteluni julkaistiin HS:ssa 30.7.

 

Valmistauduin matkaan tapaamalla kahdesti etukäteen Helsingin Sanomien toimittaja Laura Halmisen, joka varoitti että nimeäni ja kuviani tullaan käyttämään Venäjän tai Venäjän tukeminen separatistien propagandassa. Matkani aikana jaoin Donetskista kuvia sekä ystävilleni että HS:n toimittaja Halmiselle.

 

Paikan päällä matkaseuruettamme odotti Donetskin separatistihallinnon Suomen-edustaja Johan Bäckman. Matkan jälkeen Johan Bäckman osallistui aktiivisesti matkanjärjestäjän ja turistien keskinäisiin keskusteluihin. Hän ehdotti pian matkan jälkeen, että matkalle osallistuneet perustaisivat Donetskin kansantasavallan tunnustamiskomitean josta sittemmin tuli Suomi-Novorossia -seura.

 

Suomi-Novorossia -seura perustettiin lauantaina 6.8. Olin paikalla sen perustamistilaisuudessa. Minua ehdotti varapuheenjohtajaksi puheenjohtaja Jaana-Marika Kurtti. Katson, ettei minulle annettu mahdollisuutta kieltäytyä tehtävästä.

 

Mielestäni minua ja jäsenyyttäni kokoomusnuorissa on käytetty hyväksi ilman, että kokoomusnuorilla on ollut mahdollisuutta vaikuttaa asiaan. Johan Bäckmanin esittämät väittämät kokoomusnuorten suunnittelemasta matkasta eivät pidä paikkaansa. Minulle kerrottiin tänään, että Bäckman on käyttänyt samanlaista  propagandatemppua.  SDP:iin yhden puolueen jäsenen osallistuttua separasteille myönteiseen toimintaan elokuussa 2014.

 

Minusta Johan Bäckman pyrkii edistämään asioita, jotka ovat Suomessa ja monessa muussa maassa laillisen yhteiskuntajärjestyksen vastaisia. Hänen yhteytensä Venäjän hallintoon ovat kaikkien yleisessä tiedossa. Bäckman käytti nyt minua ja jäsenyyttäni kokoomusnuorissa häikäilemättä omien päämääriensä edistämiseen.

 

Minä olen 22-vuotias liiketalouden opiskelija ja olen ollut kokoomusnuorten jäsen noin vuoden. Poliittiset näkemykseni eivät ole muuttuneet tämän kesän kokemusten johdosta.


Kokoomusnuoret on osaltaan jo irtisanoutunut nimensä liittämisestä tähän seuraan (linkki). Haluan tehdä vielä erikseen selväksi, että myös minä irtisanoudun seuran perustamisesta ja toiminnasta. En ole ollut enkä ole käytettävissä Suomi-Novorossia -seuran luottamustehtäviin tai edes seuran jäsenyyteen.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Bäckman esiintyy Facebookin profiilikuvassaan univormussa, jossa on Novorossian lippu, Bäckmanin nimi ja teksti "voennaja razvedka" - sotilastiedustelu. Kyllähän hänen huumorinsa aika paksua on.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jouni, ei se mitään huumoria ole. Venäjällä rakennetaan suomalaisista koostuvaa valloitusarmeijaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Siis oikeesti? Asia on minulle senkin takia ajankohtainen, kun poikani palvelee Karjalan Prikaatissa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Mielenkiintoinen uusi termi "vierastaistelija".

Vierastaistelija vieraili rintamalla, mutta vierailusta tuli lyhyt ensi vuoteen jatkuvasta vierailukutsusta huolimatta.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Kaikkeen sitä kätensä iskee kokemattomuuttaan. Matka Donetskin oblastiin heinäkuussa, olisi kannattanut jättää tekemättä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Toisaalta on monella esim MV-tä suvaitsevalle peiliin katsomisen paikka kun Venäjä kouluttaa suomalaisia terroristeja tai vihreitä miehiä.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Onneksi Suomen Armeija kouluttaa silmänsä auki pitäviä reserviläisiä ja henkilökuntaansa. Vielä meitä on n. 900 000 enemmän kuin Bäckmannin vapautusarmeijassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #7

Mutta Marco de Wittin tapaiset agitaattorit käyvät agressiivista ja laajamittaista somekampanjointia Venäjän ohjauksessa. Kaikki jotka sinisilmäisyyttään ovat henkisesti liittoutuneet heihin erilaisten elliittivihojen, hurrivihojen, feministivihojen jne alla tulevat tukeneeksi Venäjän agendaa.
Sotia ei voitettu suomalaista eliittiä, ruotsinkielisiä tai muuta monikulttuuria, Yleisradiota tai vihreitä poliitikkoja vastaan vaikka yhä suurempi ja äänekkäämpi joukko antaa nykyään sellaisen kuvan. Monet miettimättä kenen haaviin vihaavat eliittiä jne.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #9

Suomessa on suomea puhuvia huomattava enemmistö toisin kuin Krimillä.
Suomi on varakas Venäjään nähden toisin kuin Ukrainan Krim.
Sama on Donetskissa.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen Vastaus kommenttiin #9

Suomalaiset kylläkin hävisivät maailman eliittien aloittamat sotansa ja Suomen eliitti kumartelee vuoron perään voittajille, ensin Neukkulaan ja sittemmin edelleen itään sekä länteen, mitä se sitten onkaan, banksteita, oligarkkeja, demokratiotonta EU:ta.... Kumartelijat ja heidän sinisilmäiset peesaajansa eivät tiedä kenen pussiin pelaavat. Vihreitä poliitikkoja on aina, kun alkavat kaikin keinoin luoda karriääriä puoluekoneistoissa. Vai tarkoititko Vihreitä, joita ei edes ollu sotien aikana? Mihin se itsenäisyys on unohtunut?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #15

Sitä juuri kysyn sinulta. Mihin se itsenäisyys on unohtunut? Eliitti ei sinänsä on haitaksi. Eliittejä on monenlaisia.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #9

Täällä on neljästä kirjasta, joissa on asetettu Venäjän strategiset tavoitteet. Olen tukka pystyssä lukenut nämä tekstit.

Venäjä etenee strategisesti kohti maailmanvaltaa. .”… ”Maailman valloituksen uuden teknologian avainosa ovat informaatiokanavat.”

Moninaisia keinoja käytetään naapurivaltioiden saamiseksi Venäjän hallinnan piiriin. ”Venäjän vaikutusvallan palauttaminen naapurivaltioissa edellyttää harkittua, laajaa ja monipuolista informaatiopolitiikkaa. Pientä osaa niiden yhteiskunnasta mukaansa tempaavista satunnaisista, venäjän kielen puolustamiseksi toteutettavista kampanjoista tulee siirtyä jatkuvaan, harkittuun ja tarkoitushakuiseen venäläisen kulttuurin laajentamiseen naapurivaltioissa, ennen muuta joukkotiedotusvälineiden avulla.”

Maailman valtiot jaetaan strategiassa ryhmiksi sen mukaan, minkälaiset suhteet niillä on Venäjään ja annetaan suositukset Venäjän politiikalle näiden suhteen. Erikseen on esitetty Venäjän ulkopoliittiset tehtävät entisten neuvostovaltioiden suhteen.

Suomikin kuuluu strategisiin suunnitelmiin mukaan. Niinpä kaikkien olisi syytä olla varuillaan juuri tämäntyyppisiä hankkeita ajatellen. Harkintaa kaikessa tarvitaan ja tietoa siitä miten mikin asia vaikuttaa ja minne saakka.

https://vaestotiede.wordpress.com/2015/05/18/venaj...

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Meinasiko tie puolueessa nousta pystyyn? Siis puolueessa, joka on Venäjää hallitsevan puolueen sisarpuolue Suomessa. "Katson, ettei minulle annettu mahdollisuutta kieltäytyä tehtävästä". Kelju Bäckman-setä sai untuvikon hätäpa...hätääntymään.

Anteeksi, että olen kelju, mutta kannattaa miettiä pyrkimisiään. Kokoomuksessa on ollut viime vuosina piikkipaikoilla aivan liikaa kansakunnalle vahingollisia pyrkyreitä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Suomi-Novorossia -seura perustettiin lauantaina 6.8. Olin paikalla sen perustamistilaisuudessa."

Tuossa vaiheessa menit itse liian pitkälle etkä enää voi syyttää toisten hyväksikäyttämisestä.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Herra Kalašnikov on niin taitava houkuttelija liian pitkälle menemiseen, että ehkä voidaan puhua hyväksikäytöstä. Ehkä hän liikkui jossain lähistöllä samoihin aikoihin.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

"Minua ehdotti varapuheenjohtajaksi puheenjohtaja Jaana-Marika Kurtti. Katson, ettei minulle annettu mahdollisuutta kieltäytyä tehtävästä."

Tervejalkainen mies kai pystyy myös poistumaan, vai estettiinkö Sinua?

Toimituksen poiminnat